Morotsbiffar

biffar

Ingredienser:

3 normalstora morötter
1 liten potatis
1 röd lök
1 stor klyfta vitlök
1 ägg
3 msk ströbröd
1 1/2 msk vatten
1 dl riven ost
Salt
Peppar

Blanda ströbröd och vatten och låt det stå och svälla en stund.
Riv morot, potatis och lök. Helst fint. Jag rev lite för grovt – med finrivet håller ”smeten” ihop bättre.
Pressa i vitlöken.
Blanda i ströbrödsgojan, ägget och osten. Krydda med salt och peppar.
Rör om och låt smeten stå en stund.
Forma till biffar som du steker i smör eller olivolja.

Gött blev det!

Till biffarna serverade jag potatis som jag skivat tunt och sedan tillagat på plåt i ugnen. (Ringla lite olja över, salta och peppra. 200 grader tills potatisskivorna är snudd på chips. 🙂 Behåll skalet på, ger god smak!)

Och så skivade jag en Camembert och stekte på den lite snabbt i pannan efter biffarna. Camembert-biten fick jag i en matkorg i julas. Lite extra vardagslyx. 🙂

3 reaktioner på ”Morotsbiffar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s