Vi stretar på

Regn och slask och gegga. Nä, det gillar vi inte nåt vidare, nån av oss. Men envis är jag, så ut på promenad bar det. Åt samma håll som igår fast idag svängde vi inte in på vägen och leden utan gick mot.., ja vad?

ons1

ons2

En gammal idrottsplats? Det ser ju lite så ut, eller hur?
Där finns en liten stuga (vid vilken det ska finnas en cach, förresten, men jag är inte i form att krypa och leta idag så det får vänta) men ingen skylt eller nåt som avslöjar om och till vad den används.

ons6

ons7

ons3

På den här sidan var det finfint att gå. Lite gropigt men bart och relativt torrt. Vi gick runt ”planen” och på de andra sidorna var det snöslask, ungefär en sko djupt. Blä!

ons4

ons5

ons8

Motvind och duggregn när vi vände hemåt igen. Usch!

ons9

Men skönt att vara ute, trots allt.

ons10

ons11

Nästan hemma nu. Där borta i högerkant syns vårt hus.

ons12

ons13

”Måste du fota var femte meter?!” verkar han tänka. 😀

ons14

Hemma!
Jag är blöt och kall om fötterna, annars hade det nog blivit en längre promenad, men 1,97 km får duga för just den här rundan. Nu väntar kaffe och stickning och lite häng med Gary Oldman som Dracula.

ons15

Jag har stickade sockor på för att värma fötterna. På min säng la jag ett lakan för att Qvick inte skulle blöta ner mitt täcke. Det gula lakanet. Det han inte ligger på. Haha! Jaja… 🙂

***

Det är fantastiskt skönt att vara ute och gå, trots att det gör ont. Men gratis är det inte. Jag får betala, under kvällen och natten. Ju mer jag rör mig, desto mer ont får jag. Så är det.
Då, mitt i natten, när det värker så jag tror jag ska tappa förståndet och sömn känns som nåt påhittat andra pratar om, då brukar jag ibland tänka på alla goda råd omgivningen så gärna ger. ”Om du bara…” ”Du ska se att om du…” Det vill säga:
– Du är lat.
– Om du bara rörde dig mer skulle du må bättre.
– Du sitter still för mycket.
– Tänk positivt!
och så vidare.
Kära rådgivare, jag byter gärna med er. Vilken dag som helst. Det är bara att säga till!
Eftersom ni vet precis vad felet är, kan ni ju utan problem ta över min kropp och fixa den piff paff så där bara.

9 reaktioner på ”Vi stretar på

  1. Du är så tuff som går ut trots att det kostar mycket mer än nån kan ana, som inte går i dina skor. Men å andra sidan blir det väl inte mycket bättre om du bara stannar inne. Själen måste ju ha sitt.
    Envishet är en bra egenskap och det där att tänka positivt säger bara de som inte har så svårt att göra det!
    Kram

    Gilla

    1. Fysiskt blir det ju bättre, men jag skulle bli galen – jag MÅSTE få vara ute. Själen måste, som du skriver, ha sitt!

      Ja och nog tänker jag positivt för det allra allra mesta, men – det hjälper ju liksom inte, inte som de människorna menar i alla fall. Smärtan går, faktiskt, inte att tänka bort. Det är som att säga till någon med brutet ben att om hen bara tänker positivt så lagar sig benet…

      Kram kram!

      Gilla

Lämna en kommentar