Kåålslåå

Det äts mycket sånt här. Det är ju så gott!

Favoritvarianten är denna:

Vitkål
Morot
Lite purjo eller rödlök
Turkisk yoghurt
Majonnäs
Dijonsenap
Salt
Peppar

kalsla

Proportioner är på ett ungefär så här:

6-7 dl eller nävar (jag menar, prova att stoppa vitkålsstrimlor i ett dl-mått liksom…) strimlad vitkål
2 grovt rivna morötter
3-4 cm purjolök skuren i små tunna strimlor eller motsvarande mängd hackad rödlök
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 tsk Dijonsenap

å så lite salt och peppar.

4 reaktioner på ”Kåålslåå

  1. det måste jag göra snart, det var jättelängesen!

    jag brukar ha creme fraiche istället för yoghurt, och ingen lök 🙂 men det är ju upp till var o en 🙂

    Gilla

    1. Ja det finns ju många olika varianter. 🙂
      Vi använder yoghurten helt enkelt för att den är billigare, cf skulle funka precis lika bra här med.

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.