Häng med på en geocaching-tur!

Idag har vi varit ute och letat ”cachar” i Avesta-trakten. Häng med!

mats1

Vi bestämde att vi skulle åka direkt Mika slutat jobbet, och att dagens middag skulle intas under turen. Jag fixade kaffe samt två varianter på tunnbrödsrullar: en med sallad, rödlök, rostbiff och potatissallad och en med sallad, rödlök, kokt kall potatis och inlagd sill.

mats3

mats2

byhembygdsgard9

Det bestämdes att vi skulle åka österut och första stoppet blev By hembygdsgård.
Cachen hittades snabbt och enkelt och sedan strosade vi runt och tittade på alla vackra byggnader och njöt av den fantastiskt fina miljön.

byhembygdsgard10

byhembygdsgard12

byhembygdsgard2

byhembygdsgard3

byhembygdsgard4

byhembygdsgard14

Sagolikt vackert, alldeles intill Dalälven.

byhembygdsgard7

byhembygdsgard1

byhembygdsgard6

byhembygdsgard13

byhembygdsgard11

snigel

Vi träffade en stilig Vinbergssnäcka.

byhembygdsgard8

dalalven1

Nästa stopp blev ett kraftverk i Dalälven, strax söder om hembygdsgården, vid Bysjön.
Även den cachen hittades enkelt.

matstalle1

Nu var vi hungriga så vi stannade och intog dagens middag. Det fick ske sittandes i bilen för just då valde himlen att öppna sig och det rejält. Men utsikten var det ju inget fel på!

matstalle2

rode1

Efter lite kringelikrokvägar vände vi tillbaka mot Avesta igen, med några cacheletarstopp längs vägen – här vid vägen till Rudö där det fanns två cachar.

rode4

Det kanske ser ut som om han gör något helt annat 😉 men han letar efter en cache. Tyvärr hittade vi inte just denna.

rode2

rode3

Men.., cache nummer två på den här platsen hittades snabbt och enkelt och på köpet fick vi en skön promenad längs en fin liten skogsväg, med näsorna fulla av efter-regnet-dofter. Härligt!

strandmorabystuga1

Nästa cache fanns vid Strandmora bystuga och hittades snabbt och enkelt.

billingen3

Kvällens absolut finaste cache-plats var denna, vid lilla sjön Brillingen. Sjön låg alldeles spegelblank, luften var ljummen och skön och doftade sommarkväll. Underbart!

billingen1

billingen2

En rätt typisk geocachingbild. 😀

folkarna5

Vidare en kort sträcka bara och nästa cache-stopp blev vid Folkärna gammelgård. Ännu en fantastisk plats!

folkarna3

Hm…var kan den vara..?

folkarna1

Jo, vi hittade den efter en stunds letande, och vi hade stått och stirrat i princip rakt på den flera gånger. Så är det ofta. 😀

jularan

En sten som visar hur hög vattennivån var i Jularboån 1860.
Även här fanns en cache att leta efter, och den kunde loggas efter en kort stunds sök.

Sen blev det två cacher till loggade, men där tog jag inga bilder. Den ena vid en busshållplats i Skogsbo och den andra i Krylbo, alldeles nära Mikas lägenhet.

Så där ja. En ganska typisk (för oss) geocachingtur. Självklart är det roligt att gå på ”skattjakt” och man blir lika glad varje gång man hittar en cache, men det allra bästa med geocaching är alla vackra, spännande och intressanta platser man får upptäcka!

10 reaktioner på ”Häng med på en geocaching-tur!

 1. Finfina bilder!
  Ser lite mysigt ut med sådana där cacheletningar.

  Men hördes så konstigt med Dalälven så jag var tvungen uppdatera mig lite i geografin och hade ingen koll alls på att älven gick så ”långt ner” för att sedan gå norrut och ut i havet söder om Gävle. Men efter Avesta är det ju knappt en älv utan sjö på sjö..

  Gilla

  1. Jo den är låååång. 🙂 Men som du säger, här efter är det mest sjö på sjö.

   Geocaching är verkligen roligt! Det finns ju dessutom på ALLA nivåer. Från enklaste enkla till de du måste ha klätterutrustning för att kunna ta. Jag gillar aktiviteter som passar alla, då är det lätt att utföra dem tillsammans med någon också.
   Jag själv kan t.ex. inte krypa nere på marken och leta så därför är det finemangs att ha nån med sig som kan. 🙂

   Gilla

 2. Ni verkar vara riktiga hejare på att hitta skatter. Vi är, ärligt talat, urdåliga. Jag tror också att jag tycker att det är betydligt roligare än maken och hänger därför på en annan familj lite då och då. De är å andra sidan riktiga superletare och kikar allt som oftast på ställen jag aldrig hade kommit att tänka på att leta vid, typ under brunnslock, fejkstenar eller under en lösare sittande skruv…

  Gilla

  1. Fast…hur letar ni, då? Jag menar: vad har ni för hjälpmedel? Vi använder våra telefoner och ett par olika appar. När vi valt en cache att leta efter så klickar vi in oss på den och får upp en avståndsmätare så vi ser hur nära vi är, t.ex. Och så finns det ju oftast ledtrådar, som t.ex. ”gran”, ”magnetisk”, ”under sten” osv.

   Gilla

   1. Jodå, vi gör också sådär (fast bara med en app)… men är helt enkelt inte lika bra 😀
    Fast de närmast oss är allt hittade. Ja bortsett från den där de hade sett huggorm. Där ville jag inte släpa med mig Cosmos i det höga gräset…

    Gilla

 3. Vilka härliga bilder! Så skönt att ge sig iväg på upptäcktsfärd med maten i släptåg. Vi har varit ute och letat cachar några gånger, men så hittade vi inte och blev lata.

  Gilla

  1. Tack! 🙂

   Det är jättetrist när man inte hittar dem. Ibland beror det på att de är så jäkulskt bra gömda 😀 och ibland beror det på att nån snott den alt. att ett djur släpat iväg med burken. Jag är ny på det, har hittat 30 stycken och sen är det nog 4-5 stycken, minst, som jag inte lyckats hitta. Så fail-procenten är ju ganska hög, faktiskt. Det gör nu inte så mycket, då jag ser cachletandet mest som ett sätt att komma ut och se platser jag kanske inte hade upptäckt annars. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s