Vissa dagar sker just ingenting, andra…

ja andra – som den här, då sker hur mycket som helst. På flera plan.

Dagen började med ett men vad fa-an. (Vi går inte närmare in på det.)
Efter det for jag till biblioteket och fick hjälp att fjärrlåna ”Sinnessjukhuset : bilder ur psykiatrins historia” av Vanna Beckman:

”Med exempel och bilder från Säters sjukhus beskrivs psykiatrin innan effektiva läkemedel fanns att tillgå. Intervjuer med personal och patienter som funnits på Säter sen 1930-talet och fakta ur skötarpersonalens fackliga historia.”

Den ser jag verkligen fram emot att läsa!

Sen vidare till Striberg. Bus med världens bästa Max och gos med Pirelli och Vivvi och kaffe med Marcus.

max1

max2

pirelli2

Rallys lillebror, Pirelli. Pluttsnutt!

linponcho1

Marcus fick knäppa en bild av min poncho i Ullcentrums Linnéa. Den har varit färdig länge (alltså, jag menar läääääänge) med bara trådar kvar att fästa, men idag blev det gjort (så ni ser, mirakel sker!) och jag har burit ponchon idag och den är såå skön och jag är såå nöjd!

Jag har fått frågor om mönstret – den är stickad efter eget huvve, men jag ska försöka hitta mina anteckningar eller annars försöka skriva ner något med hjälp av den färdiga ponchon. Återkommer om det!

himmel

Sen bar det iväg till Marcus garage och jag fick hjälp med att fixa tvåorna från besiktningen.
Så så så tacksam!!

När jag kom hem framåt kvällen hörde jag något och gick och satte ner foten. Ordentligt. Det var nog inte uppskattat av mottagaren, men vet ni.., till slut får man nog. Man får inte bete sig hur som helst. Jag är så vansinnigt trött på elakt skvaller och skitprat. Jag fick dessutom bekräftat att jag inte är ensam i just detta, vilket är både bra och inte. Skönt att det är fler än jag som reagerar och säger ifrån, men väldigt, väldigt trist att det är fler som är utsatta, för det vill man inte.

Ja efter det gick jag hem till mig, klappade katterna och såg en film tillsammans med Chrille. Ännu en som han sett och varit helt paff att jag inte gjort det, för det är en måste-se-film enligt honom. Och nu när jag sett den kan jag ju bara hålla med honom. Som vanligt. 🙂

Vilken film vi såg? Inglourious Basterds av Quentin Tarantino, från 2009. Och ja jag vet att jag är sen av mig, men Tarantino…alltså, vilket geni! Precis varenda film jag ser som han gjort, hamnar på listan med absoluta favoritfilmer. Kill Bill, Django Unchained, From Dusk Till Dawn, kvällens film… pang bom upp på listan!
Och efter denna samt Django Unchained, en ny favoritskådespelare helt klart: Christoph Waltz.

Men nu: zzzzzzzzz
Godnatt!

13 reaktioner på ”Vissa dagar sker just ingenting, andra…

 1. Bra gjort! Allt har en gräns…Glad att jag hittade din sida för länge sedan o har förmånen att få ta del av ditt skriveri. Uppskattar det mycket. Ponchon är härlig o dessutom i ”min” färg 😃 Jag ska dessutom till Öland på stickfesten..kul!

  Gilla

  1. Ja. Personen tyckte jag var elak, men jag vågar påstå att där inte förekom några personangrepp eller något alls i den stilen, från min sida. Bara en tydlig markering att detta är INTE ok.
   Personen kom med motargument och jag punkterade dem. Jag kan t.ex. inte gå med på svaret ”Jag VET”, på en fråga om hur h*n vet det. När jag/vi bad om konkreta exempel på hur h*n vet, blev svaret hela tiden ”För det VET jag”.
   Eller ”det säger alla”, utan förmågan att kunna ge exempel på vilka som ingår i dessa ”alla”. Det håller inte.

   Tack snälla för finorden, de gör mig verkligen glad! 🙂 🙂
   Stickfesten på Öland skulle jag gärna åka på nån gång. Jag älskar Öland och just det stickeventet verkar huuur trevligt som helst! Jag hoppas du får det bäst!!

   Gilla

  1. Tack! 🙂
   Beskrivningen kommer inte att kosta något. Jag hojtar till här och lite varstans när jag skrivit ner den, så håll utkik. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s