Trystorps Slottssprint

Idag har det varit en sån där bästa-sortens-dag, d.v.s. rallydag! En dag jag längtat efter länge: SMK Örebros nya rallysprint Trystorps Slottssprint. Det var första gången denna tävling anordnades och jag (och många med mig) hoppas den kan bli en tradition för det var en väldigt rolig sträcka.

Så här vacker var världen klockan 5 i morse. Ljuvligt!

Klockan 7 kom Marcus och plockade upp mig och så bar det av mot Trystorp, som ligger alldeles i närheten, strax söder om Fjugesta.

Då var vi framme och har lastat av.

Kaffe i väntan på besiktning.

En av de vackrare serviceplatserna vi varit på tror jag. 🙂

Ombytt och klar. Nu förarmöte och sedan ett mastervarv för att reka.

Mastervarvet drar igång i sakta mak. Onotad tävling men man fick skriva egna anteckningar om man ville, så det gjorde vi så jag skulle få prova att läsa noter för första gången. Spännande! 🙂

Knappt läsbara noter och, som jag insåg efter första åket, skrivna lite tokigt – för man läser riktning-grad-avstånd, inte tvärtom. Jag tappade bort mig ungefär halva första åket men andra halvan gick bättre, och andra åket missade jag bara ett par noter. Det är alltid vansinnigt kul att åka men att åka och läsa noter är ännu roligare!

Redo för första åket. 🙂

I kön till start.

Så här glad är man efter sista sträckan och notläsning.
Och himmel så mycket roligare det är att åka ”i skogen” på grusväg än korta asfaltssprintar på industriområden och liknande! Det här var det mycket mer fart i och det händer ju mycket mer på en sån här sträcka. Vi hängde i dikeskanten ett par gånger och en del av sträckan gick genom ett väldigt smal allé och…ja, det var sååå kul!!

I slutmålet får man tillbaka vagnboken.

Resultaten börjar komma upp. Vi hade startnummer 6. Vi kom på 19:e plats totalt (av 38, tror jag, som fullföljde) och på 13:e plats i 2WD A-B. Det är klart att det är roligt att det är en tävling, men jag är nu sån att jag kom inte ens på att kolla hur det gick förrän vi kommit hem. 😀 Det är bara så vansinnigt roligt att åka.

Tävlingen hölls på Trystorps slotts marker (på initiativ av ägaren, kul!!) och prisutdelningen hölls vid själva slottet, som verkligen är fint tycker jag. Litet och sött. 🙂

Hemma i soffan, trööött men sååå lycklig. Lyckligare än Ferdinand under korkeken! 😉

Ett filmcollage från dagen. Vi är inte med i filmen, men titta och njuuut av härliga motorljud och körglädje. 🙂 (Tobias och Per som rullade är alldeles ok. Bilen är rätt knölig men inte människorna som var i den, det var ju en väldigt stillsam rullning, ändå.)

6 reaktioner på ”Trystorps Slottssprint

 1. Blöjor? Kräkpåse!

  För mig är det här alldeles totalt okänt. Och jag blir lite fnissig över det att bilarna är så fint fixade, har ett eget litet tält(?) och står uppställda på mattor(?) för att sedan köras i full fart på smutsiga grusvägar i skogen. I vanliga fall tänker man ju tvärtom -jag ska ju ändå ut och köra på grusvägar så jag väntar med att tvätta bilen 😉

  Gilla

  1. Haha!! Du är gullig. 🙂
   Tältet är för att man ska slippa t.ex. meka i regn… 😉 Been there, done that och det är iinte kul. När vi tävlade i Surahammar i somras öste regnet ner i flera timmar och då var vi väldigt glada för det tältet. Och är det stekhett är det otroligt skönt att ha skugga att sitta i mellan åken.
   ”Mattan” är en presenning och det måste man ha under bilen för att ev olja och bensin inte ska läcka ner i marken och förorena. Det är också skönt att slippa ligga direkt på backen om man behöver meka med nåt under bilen. Det är ju inte alltid gräsmatta och fint väder när vi tävlar…
   🙂

   Gilla

   1. Åh aha… men jag tror att bilarna gillar min uppfattning bättre. Har faktiskt sett på teve att bilar är så mycket mänskligare än man kan tro (man lär sig mycket på Barnkanalen 😄🙈).

    Gilla

   2. Jag får gå runt i depån nästa gång och genomföra en liten enkät, intervjua bilarna. 😀 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s