En torsdag på jobbet

På torsdagar är det dagledigträff, vi kallar det nog oftast för ”torsdagsträffen”. Varannan vecka i Kyrkans Hus i Fjugesta (församlingshem/kansli) och varannan vecka i Mullhyttans kyrka. Det inleds med en kort andakt, 10 minuter ungefär, sedan blir det uppträdande eller liknande i en timme. Vi avslutar med fika.

Mullhyttans kyrka.

Jag brukar tända ett ljus för mormor och morfar innan jag börjar med mina sysslor.

Dags att duka. Hur många som kommer varierar men det är sällan färre än 25 och ofta uppåt 40. De här träffarna är öppna för alla som vill komma.

Fikat är alltid hembakat. Vi har några ideella som bakar och så jag. Vi hjälps åt. Det går åt en hel del fikabröd varje vecka, inte bara på torsdagarna.

20 kr kostar fikat på torsdagar, då är det bulle, mjuk kaka och en småkaka, samt kaffe eller te.

Färdigdukat. Annette kommer med blommor till borden, från hennes trädgård.

Jag tänder inne i kyrksalen och lägger fram psalmböcker.

Kokar kaffe till 4-5 termosar.

På bordet i köket ligger denna torsdag en vacker bukett. En av våra stammisar fyller 95 och vi ska överraska med blommor och sång.

Klockan 14 börjar vi. Annette håller en kort andakt och vi sjunger en psalm till orgel- eller pianospel av kantor Gunnar. Sedan börjar dagens uppträdande, oftast musik. Jättetrevligt och alltid härlig stämning!

Efteråt fikar vi och det är så härligt att höra samtalen kring borden. Det pratas och skrattas och det är sån glädje i rummet!

Torsdag är min absoluta favoritdag på jobbet. 🙂

Jag har fått en tjusig namnskylt! Den är för mig långt mer än ”bara” en skylt.
Jag är så glad för mitt jobb. Fantastiska arbetskamrater och arbetsuppgifter som verkligen gör gott. Dessutom tacksamheten för att jag än så länge kan arbeta.

6 reaktioner på ”En torsdag på jobbet

 1. Med det här inlägget kan du nog övertyga vem som helst om att diakoniassistent är ett av världens bästa jobb 😉 Det ser jättetrevligt ut! Och kul med så stor uppslutning!

  Gilla

  1. Det är stor efterfrågan på ideella krafter så det går alldeles utmärkt att göra sånt här även om man inte är anställd. 🙂 Vi har ideella lite överallt i våra aktiviteter och har jättekul!

   Gilla

 2. Så roligt att läsa om ditt ”nya” liv med bad, båtturer, arbete mm! Och vilja fina koppar ni dukar med! Oftast ser man raka med rand eller muggar. Jag har också dagträffar av olika slag och just det där att fika och prata är verkligen uppskattat. I lördags hade vi Kvinnofrukost och kvinnan som skulle prata visade sig vara sjuk. Besvikelse förstås från dem som kommit men nån ställde sig spontant och berättade om Kvinnor i Svenska kyrkan en stund och så pratade man, så vi höll på nästan lika länge som vanligt. ellem

  Gilla

 3. Ja jag tycker också om den här servisen, den är mycket finare än de som oftast finns i församlingshem och dylikt. Gammeldags. Finfika. 🙂

  Ja det behövs inte så mycket – just det att få träffas över en fika och prata och vara tillsammans, det betyder så otroligt mycket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s