Rikke, integration, kökstjänst och varm-i-själen-glädje

Att fota en mössa på sig själv är inte alldeles enkelt men här är den i alla fall: Rikke Hat (mönster gratis på Ravelry här) nummer två.

Den blå stickade jag i Rowan Felted Tweed och denna är stickad i ett restgarn jag hade i min stash. Ren ull. Bästa som finns!

Det blir inte så mycket stickning som jag skulle vilja, jag är så otroligt trött om kvällarna. Chrille börjar så tidigt i en så avsides del av stan att det inte går att åka buss och komma i tid till jobbet, så morsan får agera taxi. Kvart över 5 åker vi hemifrån en del morgnar, kvart över 6 andra. Tidigt hur som helst. Jag trillar i säng 8 på kvällen och somnar som klubbad. Och vaknar klockan 04… Jaja. Allt går. 🙂

På jobbet är det full fart mest hela tiden. Jag har väldigt varierande arbetsuppgifter, allra allra gladast är jag när jag får baka och koka soppa. Det är mina allra bästa stunder.

Jag bakar främst till våra olika aktiviteter, men personalfika blir det allt också. Mysigt att ha den stunden tillsammans på förmiddagen. Jag har så fina arbetskamrater!

En del av mitt jobb är integration och i tisdags blev det alldeles fantastiskt när en av cafégästerna lärde B från Afghanistan hur man nålbinder med virknål. Om inte det är världens bästa integration så… 🙂 🙂

Jag bakar mest fikabröd men när det vankas sopplunch blir det även matbröd. En sort finns alltid på bordet då och det är Leilas filmjölkslimpa (receptet hittar du här), det är en storfavorit bland de som kommer och äter soppa. Jag varierar ganska friskt efter vad jag har i skåpen, det blir gott hur man än gör. 🙂 Fikon och valnötter har jag nästan alltid i, det blir såå gott!

Idag var det dags för veckomässa med efterföljande sopplunch igen. Favoritdag, för det är såå roligt att laga mat! Idag gjorde jag en av mina favoritsoppor: Gyllene morotssoppa. Gott gott!

Väldigt glad är jag att Chrille tittar på så mycket matlagningsvideos på Youtube: han tipsade om hur jag slipper gråta floder när jag skär lök (och kokar man soppa för så där 30 personer blir det några lökar). Puh!

(Tipset var alltså att inte skära bort ”toppen” och ”botten” på löken.)

Och så kom jag hem, trött i fötterna och ontig mest överallt och ganska slut på, och kollar brevlådan och där ligger ett sååå fint vykort, med ett motiv som avsändaren tagit själv, och jag blev så himla, himla glad!!

6 reaktioner på ”Rikke, integration, kökstjänst och varm-i-själen-glädje

  1. Ja nog känns det motigt när man ska upp så tidigt, men… det är det värt. Det är så himla roligt att han äntligen fått nytt jobb. 🙂

    Nej jag har just ingen erfarenhet av att laga mat till många sen innan, men soppa är lättare än annat tycker jag nog.

    Gilla

Lämna ett svar till Laila Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s