När ilskan rinner över

Det som gör mig mest frustrerad och FÖRBANNAD är att i mitt skåp har jag medicin som hjälper ganska bra om jag tar den regelbundet.
Den ligger där. Jag har den.
Men Vården har bestämt att eftersom den är stark och jag *kan* bli beroende (det är jag fortfarande inte efter lång användning men det bryr de sig inte om) så är den mest av ondo och därför ska en ask räcka dubbelt så länge och jag får alltså hälften av smärtlindringen och jag får bara ett uttag utskrivet åt gången och vet aldrig om jag kommer att få mer nästa gång eller om de väljer att neka mig den helt och hållet. Så alltså snålar jag med tabletterna och går med oerhört stark smärta helt i onödan.

Medicinen funkar bra (jag behöver egentligen starkare men ja…det förstår ni ju hur väl det ses…) och jag har varken ett beroende eller några som helst biverkningar. Ändå är målet för Vården att de skall tas bort.
Vården vill istället att jag ska äta diverse andra mediciner som t.ex. antidepressiva, för det ger bra hjälp åt många med kronisk smärta. Trots att jag redan provat flera sorter och inte fick någon som helst lindring av dem och på köpet fick hemska biverkningar.
Logiken i det?

Man ska akta sig jävligt noga (för man väljer ju själv…NOT) för att födas med en kronisk sjukdom som av 99,99% av Vården ses som inbillning eller eoner från så allvarlig som EDS faktiskt är.

3 reaktioner på ”När ilskan rinner över

 1. Det kanske du redan skrivit, då ber jag om ursäkt, men finns det inte någon smärtklinik eller någon EDS-guru i Sverige som du kan skriva in dig hos?
  Nån som fattar och garantera adekvat vård/ behandling/ dosering.

  Jobbar man så har man lagstadgad semester …

  Gilla

 2. Jag har varit på smärtmottagningen på USÖ. Det var sjukgymnasten där som ansåg att jag skulle utredas för EDS. Överläkaren i teamet däremot, han tyckte att det var det ingen större mening med. ”En diagnos mer eller mindre kvittar” och ”utredning och smärtlindring är bortkastat eftersom det är ett kroniskt tillstånd”. Jojomensan… Den inställningen möter jag 99 ggr av 100 i vården, men detta är ändå en överläkare på SMÄRTmottagning..!!
  Jag fick bråka mig till en remiss till neurologen på USÖ som sätter EDS-diagnos, och bråka mig till någon liten nivå av smärtlindring åtminstone.

  Det finns en handfull EDS-experter i landet, de finns i Linköping och Västervik. Dit kan man skriva egenremiss men väntetiden, OM man får komma, är runt 2 år. Liite snabbare om man får en läkare att skriva remiss (men det är handlar om runt 1-1 1/2 år ändå), och det är ungefär lika lätt att få dem att göra det som att få audiens hos påven.
  Och även om de sätter in mediciner och en viss dosering så kan sen vilken läkare som helst i primärvården få för sig att ändra/ta bort dem… Det har hänt en vän till mig som också har EDS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s